lauantai 25. tammikuuta 2014

Ympäri mennään, yhteen tullaan

Se, mitä täällä ollessa on tehny eniten, on kävely. En tiedä oonko koskaan kävelly näin paljon, mutta samalla harvoin oon kulkenu linja-autolla näin moneen paikkaan. Mutta paras tapa tutustua uuteen paikkaan on kävellä. Ympäri, ympäri, ympäri. On tullu pyörittyä koulussa (en ole eksyny vieläkään), koulun ulkopuolella (vaikka koulun ympäri käveleeki varmaan kymmenes minsas, niin se tuntuu silti pitkältä matkalta), koulusta vielä vähän kauemmas ja varmaan Downtown on kauin minne tähän mennessä on päässy.

Tässä on Luther College. Minä asun täällä. Vähän se on tuolla puitten takana, mutta näkee siitä tärkeimmän eli se on vaalean ruskeeta tiiltä ja se on laatikon muotonen. Jos näette tuolla vasemmassa laidassa varjoja seinää vasten, minun ikkuna on siellä. Eli maisemat on mitä parhaimmat: seinä. Mutta eipä sitä tule paljoa ikkunasta ulos kateltua, syykin on varmaan aika selvä.


Siinä pari kuvaa koulusta. Ylempi on Archer Library, yksi rakennus näistä kymmenistä muista. Ja suomensitte oikein, se on kirjasto. Kerran yritin käydä ettimässä kirjaa yhelle kurssille, en tee sitä toista kertaa. Kirjat on jaettu kahteen eri kerrokseen aakkosjärjestykseen. Kuka vaan suomalainen ajattelee, että helppoa ku heinänteko. Mutta eih. Kirjoissa on joku koodi tai kymmenen sellasta. Sun pitää kattoa se eka tietokoneelta, mikä se on ja sitte ettiä se. Lopulta menin tiskiltä kysyyn. Eipä se hakemani kirja siellä hyllyssä ollukaan. Vaan täällä on Reserve-lainaus. Opettajat on laittanu kirjat varattavaksi vain kurssilaisille. Ne saa lainata kahdeksi tunniksi ja lukea vain kirjaston sisällä. Ei mikään paras vaihtoehto mulle. Eka kerta ku kävin hakeen kirjan pariksi tunniksi, heitin sen reppuun ja lähin käymään postissa. Huomaan postissa, että kirjassa on kiinni tarra "vain kirjasto käyttöön". Palautin kirjan lähes vähin äänin, paitsi ovella olevat varashälyttimet ilmotti minun saapumisesta kirjastoon. Great...
Alempi kuva on kauempaa. Siellä näkyy College West, North/South Residences ja vähän Riddell Centree.

 Tässä on kukkula. Se on yks harvoista tässä kaupungissa. Taisin kuulla jostain, että kun sen päälle menee niin näkee toiselle kukkulalle Reginassa. En oo vielä päässy käymään, mutta sekin tulee varmasti hoidettua.
Puu.

Mulla oli paljon paljon paljon muitaki kuvia tästä koulun lähialueista, mutta mun kamera ja kone ei suostu yhteistyöhön tai mun kone ei vaan tykkää niistä (tää kone muokkaa mun kuvat itestään). Tässä lähellä on Wascana Lake, jonka ympäri pääsee käveleen, jonka ympärillä on kaikkea hienoa. Ja tältä puolelta järveä näkee toiselle puolelle, missä sijaitsee Downtown.

 Täällä on paljon omakotitaloja. Tai kai ne niiksi luetaan, mutta kaikki talot on tosi lähellä toisiaan. Nuo talot näytti vaan niin kivoilta. Yritän päästä ottaan lisää kuvia taloista, koska ne on tosi hienoja ja söpöjä täällä. Täällä yliopiston suunnalla enimmäkseen onkin pienempiä taloja. Siksi lisäänkin kuvan kerrostalossa, joka taitaa olla melkeen ainut lähistöllä. Se ei jotenki sovi tänne ku se vaan tönöttää yksin. Muualla kyllä löytyy enemmänki, mutta on vaan niin omituista nähä yks kerrostalo.

Kirkoista kerroinki jo joskus aikasemmin. Tässä on yks niistä miljoonasta täällä. En muista minkä uskontokunnan tai seuran tai minkä musiikkityylin kirkko oli, mutta katto on hauska. Noin puolen tunnin kävelyllä kirkkoja saattaa tulla vastaan neljä viiskin. Tämä ei ole kaikista hienoin, olen nähny keskustassa yhden tosi upeen näkösen, mutta oon aina istunu bussissa ni ei ole ehtiny ottaa kuvaa.

Walmart. Tiedän, että se on vaan kauppa, mutta nyt siellä on oikeesti käyny eikä vaan nähny telkkarista tai leffoista. Helevetin iso! Siis huh huh. Seki on yks maratoni ku kävelet sen läpi. Siellä on siis kaikkea ja kaikki on isoa. Ostin sieltä repun, se oli tosi kiva. En haluais paljastaa, mutta sieltä tuun ostaan joittenki tuliaiset, koska siellä on kaikkea! Mutta pakko sanoa, että Safeway ruokakauppana on paras.

Downtown.
(Todistusaineistoa, että Kanadassa ollaan) Downtown sijaitsee melko lyhyen bussimatkan päässä täältä yliopistolta. En ole vielä nähnyt puoliakaan alueesta, koska se on aika iso. Mutta tuo (kai) on se pääkatu. Siinä on tullu seistyä monen monta kertaa linkkua odotellessa (joskus jopa aika kovassa pakkasessa). Tuon varrella on myös Cornwall Centre eli yksi ostoskeskuksista. Mulle selvis ihan vasta, että jossain tien toisella puolella on toinenki! Jossain tuossa lähistöllä on puisto, mikä pitäis käydä chekkaan. Siellä on myös sarjakuvakauppa, minne on ihan pakko päästä pian! Seikkailtiin tuolla alkuviikosta ku yritettiin selvittää saadaanko me ajaa autoa suomalaisilla ajokorteilla. Ja käytiin vuokraan auto... En kerro kaikille vielä minne, mutta winter break lähestyy nopeasti...

Oon tutkaillu netistä ja useista esitteistä, mitä tässä kaupungissa pitäis tehä. Monilta kuullu, että tää on ihan tylsä paikka ja ei täällä oo mitään. Mutta minäpä en sitä uskonut enkä usko koskaan! Oon selannu monet esitteet, guidet ja nettisivut ja löytäny vaikka mitä. Yksi niistä on nyt käyty chekkaamassa nimittäin Science Centre! Päästin sisäisen lapseni valloilleen ja pidin hauskaa. Harmi, etten voi näyttää kaikkia kuvia, mitä se sisälsi, mutta onneksi jotain voin näyttää.













Siellä oli niin paljon kaikkea. Oma suosikki oli alue, jossa sai tehä saippuakuplia. Oli sellanen iso rengas, josta tuli pitkä ja iso kupla. Sitten oli isompi, jonne itte mentiin seisomaan sisään, vedettiin narusta, iso vanne nousi ja nosti samalla saippukuplaa ylös. Sain omani nousemaan varmaan pään korkuudelle. Tosi siisti! Siellä oli ötökkä-puoli. Oisin halunnu nähä lepakon, mutta se tais olla poissa. Hämähäkkejä, käärmeitä, liskoja, kaikkea yökkiä. Paljon sai testata miten tornado syntyy, kaikkea sähköstä ja niin paljon kaikkea kolmessa kerroksessa. Siellä oli (totta kai) jääkiekkotiedettä; kuinka kovaa juokset, kuinka kovaa lyöt kiekon, kuinka kova sun puristusote on, tasapainoilua jne. Siellä oli myös oikea pöllö. Sen nimi on Bubo ja aivan mahtava eläin varsinki ku näki lähempää. Raukka eli aika pienessä häkissä..
Käytiin myös kattoon 3D-elokuva Kenian eläimistä. Ihan siisti, en vaan tykkää niistä 3D laseista. Onhan siellä tosi kauniita ja mahtavia eläimiä. Ihan cool ja mielenkiintonen.
Mutta olihan se aika lapsille tehty paikka, mutta sopii myös meille aikusille lapsenmielisille. Väsytti kyllä sen reissun jälkeen, mutta onneksi käytiin.

Yks mun ehdoton suosikki tässä kaupungissa on Rainbow Cinema ja erityisesti tiistaisin. Kaikki leffat maksaa $2,50 eli euroissa jotain 1,70! Niin halpaa perhana. Mut löytää siis sieltä joka tiistai. Ja ku Suomeen tuun takas niin oon kattonu jo kaikki leffat niin leffailtoja ei mun kanssa kannata suunnitella. Mun elämä täällä koostuu hyvin paljolti elokuvista. Katotaan koulussa jokaisella kurssilla jokaisella tunnilla yks leffa eli koulussa jo noin neljä leffaa viikossa. Sitte jos tiistaisin pääsee halvalla ni viis leffaa. Ja joskus vapaa-ajalla on kiva kattoo leffoja, niin ehkä maksimissaan kymmenen leffaa viikossa, heh heh.

Nyt on kuites koulun todellisuus iskeny päin naamaa. Jätin jo yhen kurssin pois, koska se oli totaalisen väärä kurssi mulle. Aihe ihan kiva, mutta ne englannin sanat mitä siellä käytettiin ni pfiu meni ohi multa. Otin sit helpoimman kurssin, mitä löysin, tilalle. Peruskurssi, minkä asiat oon käyny jo monta kertaa läpi, mutta ainaki pysyn perässä kurssilla. Helevetisti on tehtävää, paljon luettavaa ja pitää valmistautua samalla kaikkiin kokeisiin. Tähän mennessä tehtyä on kolme kymmenestä päiväkirjasta, yks kymmenesta reading notesista ja hemmetisti lukenut. Kävin jopa lauantaina kirjastossa lukemassa, mitä hemmettiä mulle on tapahtunu?!


Näihin kuviin ja tunnelmiin (pitäis lukea ja kirjottaa lisää, mutta ei enää tänään), muiskis Suomeen kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti