lauantai 11. tammikuuta 2014

Ensimmäinen viikko takana

Parin tunnin päästä tulee täyteen viikko saapumisesta Reginaan. Onhan tää ollu yhenlainen viikko.


Opiskelen siis University of Reginassa. Hemmetin iso koulu, monta eri alaa ja monta eri rakennusta. Nyt alkaa pikku hiljaa oppimaan nopeimmat reitit sinne minne haluaa tai koska ei halua kävellä ulkona niin mistä pääsee nopeiten sisään. Pakkasta viikko sitten oli välillä se -50, mutta nyt se on laantunut hyvin paljon. Tänään tais olla -16 tuulen kanssa. Täällä puhuu mieluummin asteista tuulen kanssa, koska jos katot säätiedotusta, että -6 ja lähet ulos kevyemmissä vaatteissa, ni tulet jäätymään. Siihen pitää lähes aina lisätä (tai vähentää, miten se nyt meneekään) -10, että liippais edes lähelle.



Pari kuvaa koulusta. Alempi kuva on Riddell Centre, missä mulla on 3/4 luennoista. Ite ku tulee ammattikorkeakoulusta yliopistoon niin onhan tää tosi vaikeeta. Mulla on koulua vain maanantaisin ja torstaisin, mutta jumalauta niissä on työtä. Oon alottanu vasta kaks kurssia (kaks muuta alkaa maanantaina), molemmat on kyllä melko rentoja opetukseltaan, koska katotaan joka päivä leffoja. Mutta se muu kirjotustyö sitte vapaa-ajalla. Nyttenki pitäis kirjottaa päiväkirjaa, joka vaaditaan jokaisen luennon jälkeen. Pitäis lukea kirjoja, yks on hirveän paksu ja kahta kirjaa en ole edes vielä hankkinu. Käytin jo kahteen kirjaan 80dollaria. Onneksi täällä voi myös lainata, ostaa käytettynä tai vuokrata. Minä en pysty vuokraamaan, koska en omista luottokorttia, mutta katotaan jos käytän jotain luottokortillista hyväkseni. Tuon ison kirjan oisin siis voinut vuokrata, mutta kun ei mulle jostain syystä sitä korttia annettu.

Nyt on tullut tutustuttua hieman tähän koulun ympäristöönkin. Käytiin kävelyllä tuossa Wascana Laken rannalla ja tänään etsittiin lähimmät kaupat sun muut (eli siellä on Mäkki, posti, muita ravintoloita ja pieni kauppa). Kyllähän täällä on vaikka ja mitä, mutta koska mistään ei saa karttaan niin ei sitä kehtaa lähteä eksymäänkään.




Nämä kuvat siis Wascana Laken ympäriltä. Oli hieman sumuisen sää niin ei saanu hirveästi otettua kuvia, koska kuulemma siinä jossain ois ollu kukkula! Mikä on täällä vähän ihme, koska tää on yhtä flättiä koko paikka. Onhan sitä tullu käytyä hieman muuallaki. Täällä harvoin kannattaa lähteä kävellen mihinkään, koska linkkuja menee koko ajan ja melko helposti. Taksitkaan ei oikeasti maksa paljoa, joten niilläkin liikkuminen on helppoa, mutta niiden tilaaminen ilman kanadalaista puhelinnumeroo on aika vaikeaa.

Käytiin Hannan kanssa tiistaina seikkaileen Downtownissa, mistä kerroinkin. Keskiviikkona haluttiin oikeaan ruokakauppaan. Niitten löytäminen oli aluksi aika vaikeeta, mutta löydettiin netistä Sobey's niminen paikka. Päätettiin lähteä käveleen sinne. Käveltiin ehkä maksimissaan 10minuuttia ja oli pakko kääntyä takas, koska oli liian kylmä, tuuli oli ihan kamala ja molemmat heti ihan jäässä. Jäipä seki sitte näkemättä. Muistettiin, että keskiviikkosin koululta lähtee ilmanen kyyti Southland Malliin, joten päätettiin mennä sillä.


Tämä bussi vei meidät perille. Ihka oikea school bus! Oli hieman hyppivä kyyti, mutta olihan se aika siistiä. Sisälle ku päästiin niin jessus mikä paikka! Paljon parempi ku mitä Downtownissa. Siellä oli useita vaateliikkeitä, ostin jopa yhden paidan viidellä dollarilla, paljon kaikkea, en edes muista kaikkia enää. Ei ehditty kuitenkaan kiertää kaikkia, koska päätettiin lähteä ekalla linkulla takaisin. Joten mentiin ruokakauppaan: Safeway. Mieletön! Siellä oli ihan kaikkea, enkä edes ehtiny nähdä koko kauppaa, oli se sen verran iso. Hedelmä ja vihannes tarjonta oli valtava niinku kaiken muunki. Ehin jo iloita, että siellä myytiin sushia, mutta se olikin huono merkkistä.


Nää ihanat rainbow cupcaket pisti silmään. Siellä oli hirveesti kakkuja, kaikenlaisia. Mutta se on jo pakko sanoa, että täällä on kaikki suurempaa. Näkisitte ne voipaketit, mehu- ja maitokannut. Sitten otan kuvan ku löydän mun kokosen paketin vaikka muroja tai karkkia, onneksi ei oo vielä tullu vastaan. Mutta aiotaan mennä ensi keskiviikkona vähän pidemmäksi aikaa niin ehtii käydä kaikki liikkeet paremmin läpi. Tiesittekö, että Canadian Tire ei ole rengaskauppa vaan sellanen kodin sekatavarakauppa? Minä en tiennyt.


Kuten jo aikaisemmin kerroin, meidän koulussa on siis oma baari. Sen nimi on The Owl. Käytiin keskiviikkona siellä juomassa yhdet ja istuun vähän aikaa. Minulle, joka kuluttaa lonkeroa hyvin paljon, tämä on suuri haaste. Vaikeaa valita, mitä sitä jois. Eka tuttu juoma mikä iskee silmään. No, juodaan sitte Smirnoff Icea. Siideriäkin on kuulemma tulossa, että sitä odotellessa. Tämäkin maa on aika kaljapainotteinen. Keskiviikkosin siellä saa kaljalasillisen (sellanen aika pieni, oisko kaks desiä) dollarilla. Mutta on se silti halpaa, ehkä mun on nyt pakko opetella juomaan sitä.

Eilen käytiin Hannan, Marjon ja Kathrinin kanssa elokuvissa. Meidän piti mennä kahdella bussilla ja sen takia myöhästyttiin päätetystä elokuvasta, The Secret life of Walter Mitty. Ehotin sitte, että mennään katsomaan Wolf of Wall Street. Teatteri sijaitsee muuten Southland Mallissa, en tiennyt tätä ennen kun tutkin asiaa netistä (eli hemmetin iso kauppakeskus). Koko paikka oli niin erilainen ku mihin Suomessa on tottunu. Ensin ostetaan liput tai siis paperin palat, millä päästään sisään. Sitte pitää ostaa herkut. Pyysin limsan ja popparit pienenä, limsa oli melko pieni, mutta popparit oli kyllä melko massiiviset. Sitte oli vielä portit, mistä pääsi läpi lipulla ja sitte siitä suunnata yhteen teattereista. Tosi mukavat tuolit, mutta äänentoisto oli aika isolla. Ja valkokangas oli paaaaljon isompi. Hieman hämmentävä leffa, mutta pidin. Hyvin tehty. Alan varmaan tän reissun jälkeen turtuun elokuvien kattomiseen, jos katon koulussa joka luennolla yhen ja sitte vapaa-ajalla. Se oli halpaa, 9dollaria eli noin 6euroa.

Nyt alan lukemaan koulutehtäviä. Minulla 905-sivunen kirja nimeltä Film Theory & criticism, wuppiduu, en jaksa odottaa, että ehdin lukea tuon neljässä kuukaudessa.

PS. Ainaki Lapissa on nyt kylmempää ku meillä täällä, lällällää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti